big circle
oval
Лице Брадичка Нос Чело Бузи

Хидрафейшъл / HydraFacial

path hidrafeyshal

Хидрафейшъл (Hydrafacial) е терапия за лице, която се състои от няколко стъпки и се извършва със специално създаден и патентован за целта апарат. Благодарение на технологията Vortex-Fusion той почиства, ексфолира, извлича нечистотиите от порите и подхранва кожата с индивидуално подбрани серуми. Това нежно лечение е безопасно за всички типове кожа, независимо от тена ѝ.

С различните приставки HydraPeel апаратът изсмуква мъртвите клетки, почиства запушените пори, прави мек пилинг и внася успокояващи, хидратиращи и забавящи процесите на стареене, вещества. Сред тези вещества можем да отбележим антиоксиданти, хиалуронова киселина и пептиди.

Процедурите могат да бъдат персонализирани за вашите персонални проблеми и ниво на чувствителност. Ако имате черни точки и мазна кожа, може да се наблегне на почистването. При проблеми със структурата,  се съсредоточаваме повече върху пилинга, с по-агресивна гликолова киселина.

Терапевтична серия е в състояние да коригира неравномерния тен, да изглади фините линии и бръчки, да свие разширените пори и да изчисти и предотврати повторната поява на акнето.

Хидрафейшъл е неразделна част от многостъпковите програми за естетични грижи. Наред с добрата грижа за кожата, лазерните и IPL терапиите и химическите пилинги, тази терапия наистина помага на пациентите да поддържат лицето си в перфектно състояние. Много от пациентите, подложили се на лазерен рисърфисинг получават процедури Хидрафейшъл между лазер терапиите, допълнително подобрявайки резултатите си. Технологията, с която си служи апаратът, няма как да бъде пресъздадена с голи ръце.

 • Сесията е бърза – обикновено отнема не повече от 30 минути;
 • Обикновено, след третирането, кожата не е раздразнена, нито зачервена;
 • Не се използва пара, която крие риск от разширяване на кръвоносните съдове и зачервяване;
 • Почистването на пори с вакуум не причинява болка и след него няма зачервявания и възпаление;
 • Можете да видите, че действа, още докато ви третират. „Действително можете да видите всичките нечистотии, които излизат от порите” – казва д-р Рейкъс;
 • Безопасна е за всякакъв тен кожа и е ефективна за всякаква възраст. Може да бъде от полза както за тийнейджъри с акне, така и за жени на над 50 години, които искат да изтрият следите от фотоувреда.
 • Някои потребители съобщават, че кожата им е станала зачервена, на петна и възпалена след една процедура – възможно е обаче този страничен ефект да има повече общо с човека, който е извършил интервенциятатерап, както и с включените допълнения към основното лечение;
 • Би трябвало да видите незабавни и силни резултати, които траят 7 до 10 дни, но най-вероятно ще се нуждаете от серия процедури, за да има дълготраен ефект върху лицето и намаляване на пораженията, нанесени от слънцето;
 • Цената е сравнима с тази на други професионални козметични терапии за лице, но може бързо да ескалира заради включването на скъпи допълнителни стъпки като терапия с LED светлини и лечение с радиочестотна енергия;
 • Необходимо е да спрете да използвате ретиноиди, ретиноли и кремове с третиноин две седмици преди лечението.

Съвет: Макар обикновено да няма силни реакции, препоръчително е бъдещите булки, както и всички, които се готвят за голямо събитие, да насрочат своята процедура за поне 10 дни преди това – особено ако им е първата.

Терапията се понася добре и е безопасна, но има няколко противопоказания. Ако имате рак, активен херпес или тежко кистозно акне, не трябва да се подлагате на хидрафейшъл.

Ако в момента сте на RoAccutane, изчакайте шест месеца след края на приема, преди да си правите хидрафейшъл. RoAccutane изтънява кожата значително. Подлагането на каквато и да е процедура, смятана за дори съвсем леко агресивна, докато приемате този медикамент, може да доведе до белези и повече кожни проблеми. 

Ако сте бременна или кърмите, кажете на дерматолога/козметика си. „И бременността, и кърменето са противопоказания за подлагане на интервенцията поради химическите вещества, съдържащи се в някои от разтворите. Лечението може да се променя, така че да се прилага безопасно по време на кърмене и бременност. Също е страхотно, но се различава от това с пълния набор от разтвори.

За премахване на дълбоките бръчки и гънките е необходимо по-интензивно лечение (като дълбок химически пилинг, лазерен рисърфисинг или дори мини лифтинг), но една серия може да подобри външния вид на фините линии и по-повърхностните бръчки. Препоръчително е в рамките на 3 до 6 месеца да се прави веднъж месечно, а след това – на всеки 3 месеца за поддържане на резултатите.

Според едно малко проучване в Journal of Cosmetic Dermatology при жени, преминали серия от шест процедури за лице с хидродермабразио с антиоксидантен серум, се наблюдават повишаване на еластина и колагена, както и намаляване на фините линии, размера на порите и хиперпигментацията. Кожата им е била и с повишени нива на антиоксиданти, които предпазват клетките от вредното въздействие на свободните радикали.

Може да срещнете хидрафейшъл и като „хидродермабразио” или „водно микродермабразио”. Сходно е с микродермабразиото, тъй като ексфолира и отваря порите.

Микродермабразиото е много ефективно за ексфолиране. Целта е да се премахнат и трите пласта на роговия слой, така че серумите да проникнат по-дълбоко.

За разлика от микродермабразиото, хидрафейшъл отстранява мъртвите клетки не чрез абразивни кристали, а със смукателен накрайник и лек химически пилинг, за да ексфолира нежно. Поради това процедурата е подходяща за всички типове кожа, дори за чувствителна, при каквато микродермабразиото може да бъде прекалено грубо.

Почистване и пилинг

Започва подобно на всяка друга козметична процедура за лице, с дълбоко почистване на порите, но отива много по-дълбоко от обичайното. Процесът на почистване включва комбинация от ботанически почистващи продукти и хидратиращи, успокояващи съставки. Подобният на писалка накрайник HydraPeel отстронява грима и мръсотията от лицето ви.

Следва фазата на ексфолиране с комбинация от гликолова и салицилова киселина, чиято цел е да отстрани мъртвия горен слой и да разкрие по-сияйната кожа отдолу. Както при всяко химическо ексфолиране, може да почувствате леко изтръпване, но тъй като се прилага мек пилинг, не би трябвало да има остра болка или изгаряне.

Целта е да се отстранят трите слоя на епидермиса, така че да се отървете от всички мъртви пластове, благодарение на което серумите попиват по-дълбоко и получавате по-добър краен резултат.

Екстракция

След това се поставя засмукващ накрайник, наречен дюза за вакуумно завихряне, който подобно на минисмерч обира черните точки и почиства порите ви в дълбочина. Тази стъпка стимулира лимфния дренаж, като засилва кръвообращението, и същевременно премахва излишните течности и отпадните продукти.

В зависимост от нивото на чувствителност и желаните резултати,козметикът ви може да избере един от шестте различни накрайника, които варират от нежни до по-агресивни.

Хидратиране

Следва вливане на специално създаден за вас серум – персонализиран коктейл, който включва хидратиращи съставки, антиоксиданти, пептиди и колаген.

Има 11 различни усилващи ефектите серума, които могат да помогнат за намаляване на фините линии и бръчки, да тонизират и озарят кожата, да я направят по-стегната или да се справят с други проблеми. Съставките им включват стволови клетки, фактори на растежа, пептиди и киселини, както и ботанически екстракти.

Защита

Преди да си тръгнете, ще ви нанесат овлажняващ крем и слънцезащита.

Въпреки дълбокото почистване, пилинга, ексфолирането и премахването на черните точки, процедурата е приятна и често бива описана като релаксираща, прочистваща и освежаваща.

Има няколко допълнителни лечения, които се съчетават особено добре, включително терапията с LED светлина, която унищожава всички бактерии, причиняващи възпаления (със синя светлина) и спомага за намаляване на фините линии и бръчките (с червена светлина).

Често се препоръчва и комбиниране с радиочестотна терапия като Pellevé или с микронидлинг за стимулиране синтеза на колаген и стягане на кожата в течение на времето. Хидрафейшъл подготвя лицето, като изчиства порите и отстранява мъртвите клетки преди извършване на микронидлинг. Това е и идеалната подготовка за инжектируеми продукти.&nb

Много хора си поставят инжектируеми продукти заедно с подлагането на тази процедура. Важното е това да се случва в правилния ред. Често пъти тези процедури могат да се извършват в един и същи ден, стига хидрафейшъл да бъде първа. Ако вече имате филър и ботокс и искате да си вземете час за хидрафейшъл, бих препоръчал да изчакате да минат две седмици от инжекциите.

Повечето хора могат да се върнат към обичайните си дейности веднага, но се случва и кожата да стои леко на петна. Ако вашата е много чувствителна или имате алергии, може да ви трябват ден или два почивка, преди да се върнете на работа.

Макар да има и случаи на възпалена кожа, вероятността за това е по-малка, отколкото при други процедури за лице. Обикновено след процедурата кожата изглежда хидратирана и озарена, с по-равномерен тен (особено ако сте избрали добавка, насочена към справяне с хиперпигментацията).

Някои пациенти съобщават за изсушаване и лющене на кожата, най-вероятно заради пилинга. За да избегнете беленето и прекомерната сухота, поддържайте лицето си хидратирано и внимавайте да не използвате ретинол, Retin-A или други ексфолианти преди и след процедурата.

Ако лицето ви се бели, кажете на козметика си, за да промени процедурата следващия път, като използва по-нисък процент на AHA/BHA киселини или изобщо пропусне пилинга.

Вашите резултати – дълбоко хидратирана, сияеща кожа и по-равномерен тен – трябва да траят поне 5 до 7 дни. По-голяма трайност може да бъде постигната чрез поредица от месечни и поддържащи процедури хидрафейшъл.

Ще видите подобрение дори след еднократна процедура, тъй като хидрафейшъл изсветлява кожата като цяло. Ако обаче използвате усилващия серум Britenol, който е специално за тъмни петна, ще получите по-добри резултати. От един път пак може да забележите подобрение, но ако направите пълен курс, резултатите ще бъдат много по-добри.

Терапията като цяло се счита за безопасна, но е важно да я извършва човек с опит. Макар апаратът да върши по-голямата част от работата, ако боравещият с него дерматолог или козметик не е обучен, има риск да не избере правилните накрайници и серуми. При несъобразена с вашата чувствителност, употреба на смукателния накрайник също има риск от лоши резултати и раздразване.

Средна цена: 120 лв.

Цената зависи от нивото на опит на дерматолога или козметика ви и от мястото, където практикува. Цената също така се увеличава при добавяне на усилващи ефектите на терапията серуми, както и при съчетаване с лечения като LED светлинна терапия и микронидлинг, въпреки че за пакет от е възможно да получите и отстъпка.

 • Често сравняват хидрафейшъл с микродермабразиото, тъй като и двете са процедури за рисърфисинг, но при микродермабразиото мъртвите клетки се отстраняват с помощта на абразивен инструмент, докато при хидрафейшъл това се прави с вода и засмукващ накрайник. Основната разлика е, че микродермабразиото напълно премахва външните слоеве, за да разкрие свежата, нова кожа, а хидрафейшъл е много по-нежна и докато ексфолира лицето, го насища с хидратиращи серуми и пептиди;

 • Химическите пилинги варират от леки и повърхностни с гликолова киселина до по-дълбоки, до степен да се правят веднъж в живота, на основата на фенол за справяне с белези от акне, петна на зрялата възраст, признаци на стареене, бръчки тип „пачи крак”, както и всички останали, хиперпигментация, груба или неравна структура на кожата и фотоувреда. В зависимост от силата на пилинга можете да очаквате от няколко дни до няколко седмици след това кожата ви да е зачервена и да се бели. Както при хидрафейшъл, за да видите пълни резултати, често е необходима не една процедура, а поредица от леки или повърхностни химически пилинги.

Свързани клиники и салони
oval
Отзиви
Vanity.bg използва "cookies"
Използваме бисквитки (cookies), за да подобрим
работата на уеб сайта. Разглеждайки съдържанието,
Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Разбрах
Прочетете повече