big circle
oval
Лице Брадичка Нос Чело Бузи

Хидрафейшъл / HydraFacial

path hidrafeyshal
 • Процедурата е бърза – една сесия обикновено отнема не повече от 30 минути
 • След HydraFacial обикновено кожата не е раздразнена, нито зачервена.  
 • Не се използва пара, която крие риск от разширяване на кръвоносните съдове и зачервяване при хора с чувствителна кожа
 • Почистването на пори с вакуум не причинява болка и след него кожата не стои червена и възпалена
 • Можете да видите, че процедурата действа, още докато ви я правят. „Действително можете да видите всичките нечистотии, които излизат от порите” – казва д-р Рейкъс.  
 • Безопасна е за всякакъв тен кожа и е ефективна за всякаква възраст. Може да бъде от полза както за тийнейджъри с акне, така и за жени на над 50 години, които искат да изтрият следите от фотоувреда

 Недостатъци

 • Някои потребители съобщават, че кожата им е станала зачервена, на петна и възпалена след една процедура – възможно е обаче този страничен ефект да има повече общо с човека, който е извършил процедурата, както и с включените допълнения към основното лечение
 • Би трябвало да видите незабавни и силни резултати, които траят 7 до 10 дни, но най-вероятно ще се нуждаете от серия терапии, за да има дълготраен ефект върху структурата на кожата и пораженията, нанесени от слънцето
 • Цената е сравнима с тази на други професионални козметични процедури за лице, но може бързо да ескалира заради включването на скъпи допълнителни стъпки като терапия с LED светлини и лечение с радиочестотна енергия
 • Необходимо е да спрете да използвате ретиноиди, ретиноли и кремове с третиноин две седмици преди лечението

Терапията се понася добре и е безопасна, но има няколко противопоказания. Ако имате рак, активен херпес или тежко кистозно акне, не трябва да се подлагате на HydraFacial.

Ако в момента сте на RoAccutane, изчакайте шест месеца след края на приема, преди да си правите HydraFacial. RoAccutane изтънява кожата значително. Подлагането на каквато и да е процедура, смятана за дори съвсем леко агресивна, докато приемате този медикамент, може да доведе до белези и повече кожни проблеми. 

Ако сте бременна или кърмите, кажете на дерматолога/козметика си. „И бременността, и кърменето са противопоказания за подлагане на HydraFacial поради химическите вещества, съдържащи се в някои от разтворите. Лечението може да се променя, така че да се прилага безопасно по време на кърмене и бременност. Също е страхотно, но се различава от това с пълния набор от разтвори.

За премахване на дълбоките бръчки и гънките е необходимо по-интензивно лечение (като дълбок химически пилинг, лазерен рисърфисинг или дори мини лифтинг), но една серия от процедури HydraFacial може да подобри външния вид на фините линии и по-повърхностните бръчки. Препоръчително е в рамките на 3 до 6 месеца да се прави процедура веднъж месечно, а след това – на всеки 3 месеца за поддържане на резултатите.

Според едно малко проучване в Journal of Cosmetic Dermatology при жени, преминали серия от шест процедури за лице с хидродермабразио с антиоксидантен серум, се наблюдават повишаване на еластина и колагена в кожата и намаляване на фините линии, размера на порите и хиперпигментацията. Кожата им е била и с повишени нива на антиоксиданти, които предпазват клетките от вредното въздействие на свободните радикали.

Може да срещнете HydraFacial и като „хидродермабразио” или „водно микродермабразио”. Сходно е с микродермабразиото, тъй като ексфолира и отваря порите.

Микродермабразиото е много ефективна процедура за ексфолиране. Целта е да се премахнат и трите пласта на роговия слой, така че серумите да проникнат по-дълбоко.

За разлика от микродермабразиото, HydraFacial отстранява мъртвите клетки не чрез абразивни кристали, а със смукателен накрайник и лек химически пилинг, за да ексфолира нежно. Поради това процедурата е подходяща за всички типове кожа, дори за чувствителна, при каквато микродермабразиото може да бъде прекалено грубо.

Започва подобно на всяка друга козметична процедура за лице, с дълбоко почистване на порите, но отива много по-дълбоко от обичайното. Процесът на почистване включва комбинация от ботанически почистващи продукти и хидратиращи, успокояващи съставки. Подобният на писалка накрайник HydraPeel отстронява грима и мръсотията от лицето ви.

Следва фазата на ексфолиране с комбинация от гликолова и салицилова киселина, чиято цел е да отстрани мъртвия горен слой и да разкрие по-сияйната кожа отдолу. Както при всяко химическо ексфолиране, може да почувствате леко изтръпване, но тъй като се прилага мек пилинг, не би трябвало да има остра болка или изгаряне.

Целта е да се отстранят трите слоя на епидермиса, така че да се отървете от всички мъртви пластове, благодарение на което серумите попиват по-дълбоко и получавате по-добър краен резултат.

След това се поставя засмукващ накрайник, наречен дюза за вакуумно завихряне, който подобно на минисмерч обира черните точки и почиства порите ви в дълбочина. Тази стъпка стимулира лимфния дренаж, като засилва кръвообращението, и същевременно премахва излишните течности и отпадните продукти.

В зависимост от нивото на чувствителност и желаните резултати,козметикът ви може да избере един от шестте различни накрайника, които варират от нежни до по-агресивни.

Следва вливане на специално създаден за вас серум – персонализиран коктейл, който включва хидратиращи съставки, антиоксиданти, пептиди и колаген.

Има 11 различни усилващи ефектите серума, които могат да помогнат за намаляване на фините линии и бръчки, да тонизират и озарят кожата, да я направят по-стегната или да се справят с други проблеми. Съставките им включват стволови клетки, фактори на растежа, пептиди и киселини, както и ботанически екстракти.

Преди да си тръгнете, ще ви нанесат овлажняващ крем и слънцезащита.

Въпреки дълбокото почистване, пилинга, ексфолирането и премахването на черните точки, процедурата е приятна и често бива описана като релаксираща, прочистваща и освежаваща.

Има няколко допълнителни лечения, които се съчетават особено добре с HydraFacial, включително терапията с LED светлина, която унищожава всички бактерии, причиняващи възпаления (със синя светлина) и спомага за намаляване на фините линии и бръчките (с червена светлина).

Често се препоръчва и комбиниране с радиочестотна терапия като Pellevé или с микронидлинг за стимулиране синтеза на колаген и стягане на кожата в течение на времето. HydraFacial подготвя кожата, като изчиства порите и отстранява мъртвите клетки преди процедура за микронидлинг. HydraFacial е и идеалната подготовка за инжектируеми продукти. 

Много хора си поставят инжектируеми продукти заедно с подлагането на HydraFacial. Важното е това да се случва в правилния ред. Често пъти тези процедури могат да се извършват в един и същи ден, стига HydraFacial да бъде първа. Ако вече имате филър и ботокс и искате да си вземете час за HydraFacial, бих препоръчал да изчакате да минат две седмици от инжекциите.

Повечето хора могат да се върнат към обичайните си дейности веднага, но се случва и кожата да стои леко на петна. Ако вашата е много чувствителна или имате алергии, може да ви трябват ден или два почивка, преди да се върнете на работа.

Макар да има и случаи на възпалена кожа, вероятността за това е по-малка, отколкото при други процедури за лице. Обикновено след HydraFacial кожата изглежда хидратирана и озарена, с по-равномерен тен (особено ако сте избрали добавка, насочена към справяне с хиперпигментацията).

Някои пациенти съобщават за изсушаване и лющене на кожата, най-вероятно заради пилинга. За да избегнете беленето и прекомерната сухота, поддържайте кожата си хидратирана и внимавайте да не използвате ретинол, Retin-A или други ексфолианти преди и след процедурите.

Ако кожата ви се бели, кажете на козметика си, за да промени процедурата следващия път, като използва по-нисък процент на AHA/BHA киселини или изобщо пропусне пилинга.

Вашите резултати от HydraFacial – дълбоко хидратирана, сияеща кожа и по-равномерен тен – трябва да траят поне 5 до 7 дни. По-голяма трайност може да бъде постигната чрез поредица от месечни и поддържащи процедури HydraFacial.

Ще видите подобрение дори след еднократна терапия, тъй като HydraFacial изсветлява кожата като цяло. Ако обаче използвате усилващия серум Britenol, който е специално за тъмни петна, ще получите по-добри резултати. С една процедура пак може да забележите подобрение, но ако направите пълен курс, резултатите ще бъдат много по-добри.

Терапията като цяло се счита за безопасна, но е важно да я извършва човек с опит. Макар апаратът HydraFacial да върши по-голямата част от работата, ако боравещият с него дерматолог или козметик не е обучен, има риск да не избере правилните накрайници и серуми. При несъобразена с вашия тип кожа употреба на смукателния накрайник също има риск от лоши резултати и раздразване.

Средна цена: 120 лв.

Цената на HydraFacial зависи от нивото на опит на дерматолога или козметика ви и от мястото, където практикува. Цената също така се увеличава при добавяне на усилващи ефектите на терапията серуми, както и при съчетаване с лечения като LED светлинна терапия и микронидлинг, въпреки че за пакет от процедури е възможно да получите и отстъпка.

 • Често сравняват HydraFacial с микродермабразиото, тъй като и двете са процедури за рисърфисинг, но при микродермабразиото мъртвата кожа се отстранява с помощта на абразивен инструмент, докато при HydraFacial това се прави с вода и засмукващ накрайник. Основната разлика е, че микродермабразиото напълно премахва външните слоеве, за да разкрие свежата, нова кожа, а HydraFacial е много по-нежна и докато ексфолира кожата, я насища с хидратиращи серуми и пептиди.
 • Химическите пилинги варират от леки и повърхностни с гликолова киселина до по-дълбоки, до степен да се правят веднъж в живота, на основата на фенол за справяне с белези от акне, петна на зрялата възраст, признаци на стареене, бръчки тип „пачи крак”, както и всички останали, хиперпигментация, груба или неравна структура на кожата и фотоувреда. В зависимост от силата на пилинга можете да очаквате от няколко дни до няколко седмици след това кожата ви да е зачервена и да се бели. Както при HydraFacial, за да видите пълни резултати, често е необходима не една процедура, а поредица от леки или повърхностни химически пилинги.

Freedman, Bruce M. “Hydradermabrasion: an Innovative Modality for Nonablative Facial Rejuvenation.” Journal of Cosmetic Dermatology, U.S. National Library of Medicine, Dec. 2008.

Свързани клиники и салони

oval

Отзиви

Vanity.bg използва "cookies"
Използваме бисквитки (cookies), за да подобрим
работата на уеб сайта. Разглеждайки съдържанието,
Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Разбрах
Прочетете повече