Поставяне на имплант в брадичкатаКакви са причините да използвате имплант за брадичката си? Какво представлява процедурата? Вижте подробна информация за тази естетична корекция, поднесена за вас от Vanity.bg!

Защо се поставя имплант в брадичката

Процедурата се използва в случаи, в които има нужда от корекция на формата на долната част на лицето. Целта е да се постигне баланс в чертите и хармонична визия.

Подобна интервенция се препоръчва от пластичните хирурзи в случаи на вдлъбната, не достатъчно изразена или „слаба“ брадичка. Така лицето придобива по-волево изражение.

Друга причина за поставянето на импланта е също наличието на двойна брадичка. Това се практикува особено в случаите, в които този дефект е по-забележим заради твърде малката кост на брадата. В този случай имплантът я подчертава и балансира пропорциите, а двойната гуша става по-малко забележима.

Какво представлява корекцията

Процедурата за оформяне на брадичката чрез имплант се нарича ментопластика. Имплантите, които се поставят на брадичката и/или челюстта, обикновено са изработени от силикон, но някои клиники използват и други видове, сред които такива от тефлон или от различни биологични материали.

Операцията се извършва с местна или пълна упойка – лекарят преценява вида анестезия според сложността на съответния случай.

След поставянето на упойката се пристъпва към същинската хирургична интервенция. Разрезът, който се прави, е съвсем малък. Той се извършва или под брадичката, или, за да бъде белегът съвсем незабележим – вътре в устата. През разреза се оформя джоб, в който се поставя имплантът. За да бъде стабилен и да няма риск от изместването му, той се прикрепя към костта с шевове или винтове. След прикрепянето на външното тяло разрезът се зашива и хирургът поставя превръзка.

Операцията продължава от един до три часа. Често по желание на пациента ментопластиката може да се комбинира и с липосукция на шията. По този начин се извършва цялостно скулптуриране на областта и извайване на шията и челюстта.

Какви са предимствата ѝ

  • Увеличаването на брадичката оформя цялостния силует на лицето и прави визията му хармонична както в профил, така и в анфас;
  • Намалява двойната брадичка;
  • Корекцията позволява поставянето на имплант с различен размер в зависимост от пропорциите на вашето лице. Така се постига оптимален резултат;
  • Операцията е сравнително кратка и няма нужда от болничен престой;
  • Корекцията не е с голяма сложност и рискът от усложнения е минимален.

Съветите на Vanity.bg

Консултация

Важно е преди да пристъпите към каквато и да е процедура от сферата на пластичната хирургия, да посетите кабинета на избрания лекар и да обсъдите очакваните и възможни резултати. Поискайте също снимки на негови пациенти (преди и след) и потърсете мнения за работата му. Важно е да изберете достатъчно квалифициран специалист, който има опит в конкретната корекция. Във Vanity.bg можете да откриете допълнителна информация за различните клиники, както и отзиви от пациенти.

Възстановяване

След ментопластиката можете да се приберете вкъщи още на същия ден. Предвидете си обаче поне една седмица почивка, преди да се завърнете на работа. Ще усещате известен дискомфорт по време на възстановителния процес. Възможно е да чувствате стягане в зоната на разреза, което означава, че кожата Ви се приспособява към импланта.

Препоръчваме пълен покой по време на първата седмица и избягване на тежки физически дейности или спорт в рамките на три до четири седмици след хирургическата намеса. Важно е тъканите да имат възможност да заздравеят безпроблемно.

Резултати

Променената форма на челюстта ще бъде очевидна още след свалянето на превръзките, но имайте предвид, че окончателни резултати са видими едва след около три месеца. Това е периодът, необходим, за да спадне окончателно отокът в травмираната област и да изчезне по-грубият ѝ вид.
Харесвате това, което четете? Абонирайте се за нашите новини

Сайт коментари