БрахиопластикаКакво представлява лифтингът на ръцете

Известна още като брахиопластика, лифтингът на ръцете е хирургична процедура, която премахва отпуснатата кожа от долната страна в горната част на ръцете ви, елиминирайки така наречените “крила на прилеп”, които често не се повлияват от диета и упражнения. Операцията често се комбинира с липосукция, за да се отървете от излишната мазнина и да придадете на ръцете изваян и тонизиран вид.

Предимства

  • Резултатите са постоянни, стига да запазите теглото си постоянно.
  • Ще се чувствате по-удобно и без притеснения ще носите дрехи без ръкав, след като излишната кожа е премахната.

Недостатъци

  • След операцията остава белег, минаващ по вътрешната страна на горната част на ръката, от лакътя до подмишницата.
  • Ако не се доверите на опитен хирург е възможно да има асиметрия в двете ръце.
  • Тютюнопушенето, както и съществуващите здравословни проблеми, като сърдечни заболявания, диабет или затлъстяване, може да забавят възстановяването и увеличат риска от усложнения.

Какво се случва по време на лифтинга на ръцете

Операцията отнема най-малко три часа и се извършва под обща упойка. Вашият лекар ще направи разрез по вътрешната страна на горната част на ръката, през цялата дължина от подмишницата до лакътя. След това ще отстрани излишната тъкан и мазнини от горната част на ръката преди да зашие разреза. Най-важното правило на тази операция е да не се отстрани прекалено голямо количество кожа, защото тогава възможността за появата на усложнения се увеличава и ръката не може да бъде затворена добре.

В повечето случаи ще може да се приберете вкъщи още същия ден, след като премине ефектът на упойката и се чувствате добре. Ръцете ви ше бъдат подути и ще ги чувствате стегнати. Планирайте някой да ви отведе у дома и да остане с вас през първите 24 до 48 часа.

Какво можете да очаквате по време на възстановяването след лифтинг на ръцете

Обикновено отнема четири до шест седмици преди пациентите да се почувстват напълно възстановени. Първоначалното възстановяване след операцията може да бъде болезнено (около четири по скала от едно до десет), но болката постепенно ще намалява в рамките на три до четири дни след корекцията. Повечето пациенти чувстват повече стягане, отколкото болка. Вашият хирург ще ви предпише болкоуспокояващи, които да приемате в първите дни след интервенцията.

Ще бъдете изпратени вкъщи с превръзки, а в някои случаи и със специални компресионни ръкави (за да ограничите отичането, както и движението на ръцете). Превръзките трябва да се носят в продължение на 24 до 48 часа след процедурата, а компресионните ръкави обикновено трябва да се носят от три до четири седмици.  Няма да можете да вдигнете ръце над раменете поне 10 до 14 дни след операцията поради риск от отваряне на шевовете. Някои пациенти имат поставени дренажи, за да се предотврати събирането на лимфа, докато ръцете заздравеят. Шевовете и дренажите ще бъдат премахнати при следващата среща с вашия хирург около седмица след операцията.

Ще можете да се изкъпете, пазейки шевовете 24 до 36 часа след операцията. Тъй като не можете да вдигате ръцете е препоръчително някой да мие косата ви вместо вас.

Ако работата ви е физически взискателнаособено ако включва повдиганепланирайте да си оставите поне един месец почивка от нея.  Дори и да имате работа на бюро, очаквайте да сте извън офиса поне две седмици. Вашият лекар може също да ви посъветва да не шофирате в продължение на две седмици.

Кога ще видите резултатите от лифтинга на ръцете и колко трайни са те

Ще забележите намаляването на обиколката на ръцете веднага след операцията. Вероятно няма да видите крайните резултати докато отичането отмине, което може да отнеме няколко седмици до месец. Намаляването на обиколката в горната част на ръцете е дълготрайно, ако теглото ви остане стабилно след операцията.

Нашата кожа естествено губи еластичността си с напредване на възрастта, така че е важно да поговорите с вашия лекар за ефекта, който остаряването може да има върху ръцете ви.

Какви са рисковете и потенциалните странични ефекти от лифтинга на ръцете

Лифтингът на ръцете обикновено се счита за безопасна процедура. Рисковете включват отичане, синини, кръвоизливи, инфекция, забавено заздравяване и натрупване на лимфа. Както при повечето операции, също така има вероятност от усложнения при поставянето под упойка и временно или постоянно изтръпване около разреза. Ако забележите някой от тези симптоми веднага се обадете на вашия хирург.


Колко струва лифтингът на ръцете?

Средната цена зависи от избрания от вас хирург и вашия индивидуален случай. 

Харесвате това, което четете? Абонирайте се за нашите новини

Сайт коментари