Неоперативно повдигане на дупето
Как да се сдобиете с перфектното дупе? Със сигурност се досещате за проверените, но изискващи време и усилия методи: стриктен хранителен режим, активен спорт… Нека Ви разкрием и една малка хитрост, с помощта на която ще постигнете желаните резултати далеч по-бързо, а ефектът ще е забележителен. Вижте какво представлява неоперативното повдигане!

Как може неоперативно да се повдигне дупето

В основата на метода е инжектирането на филъри. Наричаме го неоперативен, тъй като няма разрези и шевове. За разлика от бразилския лифтинг, при който първо се прави липосукция от някоя част от тялото (например бедрата), след което собствените мазнини се използват за повдигане и стягане на седалището, тук нещата са доста по-прости.

Използват се лицензирани филъри Sculptra, чийто състав е сходен с филърите, които се използват за заличаване на бръчки по лицето. Те не просто запълват желаните зони и придават нужната форма, но са и мощен стимулатор на естествения синтез на колаген в тялото. Използват наличните колагенови влакна и помагат на тъканите да се обновяват по естествен начин. Това означава, че чрез неоперативното повдигане по дупето се запълват вдлъбнатините, изглаждат се целулитните трапчинки и седалището се оформя нежно и естествено, като му се придава обем, а кожата му става гладка и свежа.

Този стимулиращ колагеновия синтез ефект е възможен заради съдържащата се в състава на филърите поли-L-млечна киселина.

Какви са предимствата на този метод

  • Без операция. Най-важното предимство на неоперативното повдигане на дупето се крие именно в неговото наименование. Няма скалпели и нарушаване на целостта на кожата. Процедурата протича леко и безболезнено;
  • Лесно възстановяване. Същото важи и за възстановителния процес – той протича безпроблемно и без болка. Няма и забрана за директно сядане върху задните части без предпазна възглавница, както е при бразилския лифтинг;
  • Ефект. Резултатите са изключително удовлетворяващи. След неоперативното повдигане дупето изглежда по-заоблено, по-апетитно и по-женствено;
  • Продължителност на ефекта. Резултатите от повдигането на дупето с филъри не са перманентни, тъй като клетките продължават да се делят и тялото постепенно връща предишните си форми. Но това се случва и след бразилския лифтинг. При него също постепенно задните части отново загубват постигнатите обли форми. Ефектът от неоперативното повдигане може да трае до година и половина.

Как протича процедурата

Обикновено за една процедура се използват около 50 куб.см – толкова е еднократната доза. Количеството не е много, но е достатъчно, за да запълни неравностите и да придаде апетитна форма на седалището. Самото третиране продължава около половин час.

Както при повечето козметични процедури, и при неоперативното повдигане са нужни няколко посещения в центъра за красота, за да се радвате на сериозна промяна. Броят на нужните процедури е различен в зависимост от формата на дупето.

Цените на една терапия за неоперативно повдигане на седалището варират, тъй като при някои дами дупето е по-малко и се използва по-малко количество за попълване, докато при други е по-обемно и се изразходва повече материал. Цената на едно шишенце Sculptra е около 700 лв., а обикновено при една терапия се използват няколко.

Ако се колебаете между тази неинвазивна процедура и бразилския лифтинг, добре е да вземете предвид и цената. При лифтинга тя е около 7000 лв.

Съветите на Vanity.bg

Бразилското дупе е мечта, която биха искали да постигнат много дами по целия свят. И докато в Бразилия именно процедурите за оформянето на седалището са най-популярни в клиниките за естетична медицина, у нас все още набират своите почитатели.

Ако се колебаете дали да изпробвате конкретен метод, но желаете да разполагате с повече предварителна информация, Vanity.bg е мястото, където ще откриете всичко необходимо: практични съвети, указания, насоки за центрове, които предлагат съответната процедура, и отзиви от пациенти.

Всяка стъпка, която предприемате, трябва да се базира на достоверна информация, за да разчитате на оптимални и дълготрайни резултати.

Харесвате това, което четете? Абонирайте се за нашите новини

Сайт коментари