Почистване лицеПочистване на лице се предлага в спа центрове, козметични салони или лекарски кабинети и чрез него се поддържа кожата на лицето. Придава сияен и здрав вид дори на проблемната кожа. Чрез него се постига дълбоко почистване, подобряване на кръвообращението, ексфолиране на мъртвите кожни клетки, хидратиране, решение на често срещани кожни проблеми като суха кожа и акне, забавяне процесите на стареене. След него чувствате лицето си свежо и сияйно. 

Има много видове процедури за лице, насочени към специфичните нужди на клиента, така че е трудно да ги обединим в една група. Някои процедури включват обогатяване с кислород на кожата на лицето, високочестотни микротокове, дермапланинг и LED терапия, за да осигурят по-интензивни или специфични резултати - например, сините и червените светлини в LED терапията се използват за успокояване на възпалението, докато микротоковите устройства могат временно да стегнат мускулите, така че лицето ви да изглежда по-повдигнато. Процедурите могат да се комбинира с химически пилинг, микродермабразио или микронидлинг за по-комплексни резултати.

Почистването на лицето придава блясък и красота на кожата на лицето и клиентът се чувства невероятно. За да поддържате постигнатите резултати, трябва да сте редовни в прилагането на почистването на лицето. Това е като всичко друго – ако редовно избелвате зъбите си, те ще бъдат бели и ще изглеждат добре. Същото е и с грижите за лицето.

Предимства и недостатъци на процедурите за лице

Предимства

 • Многобройни са плюсовете за лицето, освен релаксацията. Екстракцията почиства порите, а последващият масаж може да стимулира циркулацията, доставяйки кислород и хранителни вещества в кожата и повишавайки блясъка й
 • Почистващите терапии могат да включват различни лечения и подходи за справяне със специфични кожни проблеми и състояния
 • Процедурите за лице са безвредни, ако се провеждат правилно. Уверете се, че специалистът, който сте избрали, използва висококачествени продукти и е нежен към кожата ви. Екстракциите, които са твърде агресивни, могат да причинят трайни тъмни петна при пациенти с тъмен тен на кожата
 • Процедурите за обогатяване с кислород могат да помогнат за намаляване на времето за възстановяване от интензивни лазерни терапии. Кислородът минимизира зачервяването, подпомага хидратирането на кожата, както и спомага за цялостното оздравяване

Недостатъци

 • Резултатите от много процедури за почистване на лицето обикновено са временни и ефектът трябва да бъде поддържан
 • Недобре подготвен или неопитен специалист може да навреди на кожата ви, затова се уверете, че процедурите се извършват от доказан експерт
 • Кожата ви може да има нежелана реакция към непозната продуктова линия, дори ако обикновено нямате чувствителна кожа. Важно е по време на вашата консултация да обсъдите подробно вашата медицинска история и всички алергии или кожни негативни реакции, които сте имали в миналото

Какво представляват медицинските процедури за лице

Медицинските процедури за лице обикновено се извършват от лекар в лекарски кабинет. Той използва медицински продукти за грижа за кожата, които съдържат по-високи концентрации на активни съставки, отколкото тези, които обикновено се използват в спа процедури за лице, които често са насочени към по-релаксиращо, глезещо изживяване.

Когато процедурите за лице се правят в медицински кабинет, те често са по-травматични, но в крайна сметка ще получите повече резултати. Например, докато химическият пилинг с ниска концентрация може да се използва по време на класически спа манипулации, при медицинските процедури за лице обикновено се използват киселини с по-висока концентрация, като гликолова киселина. Тези по-силни агенти могат да увредят кожата, ако не се използват правилно, поради което е важно те да се прилагат само под медицинско наблюдение.

Някои специалисти персонализират своите процедури за лице, като използват екстракт от вашата собствена кръв. Процедурите за лице със стволови клетки се базират на богата на тромбоцити плазма (PRP), за да се изолира естественият растежен фактор, да се подобри регенерацията на колагена, да се сведат до минимум линиите и да се придаде фин обем на лицето.

Безвредни ли са почистващите процедурите за лице

Няма еднозначен отговор на този въпрос, тъй като има много различни видове процедури за лице. Те със сигурност могат да бъдат безвредни, но всички процедури крият риск. Зависи от това дали терапията включва само втриване на мек крем върху лицето, или се прилагат киселини и се правят и други манипулации? Кой изпълнява процедурите? Опитен ли е специалистът? Какви са целите на терапията. В заключение: процедурите за лице обикновено се считат за нискорискови, но се доверявайте само на опитни и квалифицирани специалисти.

Избор на специалист

Процедурите за лице трябва да се извършват от квалифицирани специалисти, които могат да анализират кожата и да решат кои манипулации и кои продукти са най-подходящи. Важно е ясно да сте формулирали резултатите, които искате да постигнете, и лечението да се основава на тях.

Специалистът, на когото се доверявате за процедури за лице, трябва да знае вашата медицинска история. Това включва какви лекарства приемате, имате ли алергии и към какво, включително аспирин (пилингът на салициловата киселина съдържа съставка, свързана с аспирина) и каква козметика използвате. Уведомете вашия специалист какви локални кремове слагате върху лицето си. Ретинолите могат да направят кожата на лицето по-чувствителна. Тъй като кожата ви се адаптира към ретинола, може да се получи лющене. Това може да доведе до неравномерно проникване на пилинг, което да доведе до области с по-голяма дълбочина или изгаряния.

Как протичат почистващите процедури за лице

Класическото почистване на лицето обикновено трае около час и включва приблизително следните стъпки:

 • Цялостно почистване на кожата
 • Дълбоко ексфолиране и премахване на черни точки, запушени пори и пъпки, ако е необходимо
 • Масаж на лице, шия и деколте (а понякога и масаж на ръце, крака и ръце)
 • Терапевтична маска
 • Нанасянето на серум и / или овлажнителТова зависи от вида на процедурата, която сте избрали. Кожата ви обикновено ще бъде леко възпалена и розова, но този ефект трябва да отшуми до няколко часа. След това ще можете да нанесете грим и да възобновите ежедневните си дейности. За максимална полза от терапията е препоръчително да оставите кожата без грим през останалата част от деня. Третирането на кожата с пара, екстракциите и ексфолирането могат да я направят по-чувствителна, така че една почивка от грима и продуктите за грижа за кожата ще й дадат възможност да се успокои.

Ако сте се подложили на медицинска терапия за лице (като дълбок химичен пилинг), кожата ви може да бъде зачервена и раздразнена няколко дни. Затова не забравяйте предварително да говорите с вашия специалист по естетика за последващите грижи и кога можете да възобновите обичайната си рутина за кожата. Някои лечения, включени в процедурата за лице, могат да повишат чувствителността на кожата към слънчева светлина, така че е важно след процедурата да следвате протокола, препоръчан от специалиста.

Нашият съвет: Планирайте предварително. Кожата може да е зачервена или на петна след процедурите за лице, така че не организирайте терапия по-малко от седмица преди голямо събитие.

Колко струват почистващите процедури за лице

Цените варират в зависимост от вида на процедурата, мястото, в което се извършва, и дали се провеждат няколко допълнителни терапии едновременно.

Например, много мъже и жени избират да комбинират почистването на кожата с  микродермабразио или микронидлинг, за най-добри резултати. Обикновено, избирайки да комбинирате различни терапии за лице, това намалява крайната цена. 

Харесвате това, което четете? Абонирайте се за нашите новини

Сайт коментари