Увиснала кожа на шията


Излишната кожа е напълно безобидна.. Но това не пречи на хората да искат да се отърват от излишната тъкан около врата или увисването около челюстта.

Причината е доста проста: когато се наблюдава увисване на шията и бузите ви, това води до това да изглеждате по-стари, отколкото сте и отколкото искате да изглеждате.

Защо вратът ви увисва

Гравитацията непрекъснато упражнява сила върху епидермиса. Когато сте млади, това не е проблем, защото кожата ви е много еластична. Но с напредването на възрастта кожата ви губи тази еластичност.

Как да се отървете от излишната кожа - съвети от Vanity.bg

Има два основни подхода за опъване на кожата при увисване на шията: хирургичен и нехирургичен. За всеки подход има компромиси, но те със сигурност предоставят на пациентите голямо разнообразие от възможности - и тези опции означават, че още повече пациенти могат да получат желаните резултати. Козметиката също е вариант, но трябва да се използва по-скоро превантивно.

Нехирургични подходи

Повечето нехирургични подходи за лечение при увисване на шията са съсредоточени около стягане на кожата. В някои случаи добавянето на обем към скулите може да помогне. Ето вашите възможности:

  • Инжектиране: Инжекциите с ботокс, инжектирани по метода “нефертити лифтинг” могат да дадат по-прибран вид на кожата на шията;

  • Ултерапия: Това е насочено енергийно устройство от типа на лазер и всъщност използва звукови вълни с висока интензивност, за да стегне кожата, стимулирайки производството на колаген.

Недостатъкът на тези процедури обаче е, че резултатите ще бъдат малко по-трудно забележими. Има някои пациенти, които за съжаление няма да видят достатъчни резултати, тъй като не са добри кандидати за неинвазивни процедури.

Хирургически възможности

За пациенти, които искат по-видими, смели резултати, операцията може да бъде най-добрият възможен вариант. Има няколко хирургични процедури, предназначени да сведат до минимум увисването на шията.

  • Лифтинг на лицето: Въпреки че обикновено се свързва с премахване на линии и бръчки около горната част на лицето, процедурата за лифтинг също се използва широко, за да направи челюстната линия да изглежда малко по-атлетична. Лифтингът на лицето позволява на хирурзите да премахнат излишната кожа и да репозиционират някои от тъканите на лицето. Крайният резултат е смекчаване на линиите и бръчките, но също така и по-плътно изглеждаща кожа по цялото лице, която изглежда малко по-младежка;

  • Лифтинг на шията е широко извършвана процедура, предназначена да премахне линиите, бръчките и излишната кожа около врата. Това прави шията да изглежда по-гладка и по-младежка. И също така елиминира онова увисване на шията, от което толкова много хора се страхуват.

И двете хирургични процедури изискват период на възстановяване от няколко седници до няколко месеци след процедурата. Тези хирургични процедури обаче са най-добрият начин за постигане на постоянни, видими резултати.

Процедури, които отговарят на вашия начин на живот

В крайна сметка ще искате да намерите процедура, която да отговаря на начина ви на живот и ежедневието ви. Най-добрият начин да разберете кое е подходящо за вас е да говорите с пластичен хирург за това какво точно искате да постигнете. Има много лечения, които можете да предприемете, за да третирате увисването на шията, но само едно от тях ще бъде подходящ и ефикасен за вас. 

Говорете с хирург, за да разберете дали трябва да помислите за нехирургично или хирургично решение за премахване на излишната кожа. Той ще ви даде най-добрия съвет, който е съобразен с вашето здравословно състояние.

Харесвате това, което четете? Абонирайте се за нашите новини

Сайт коментари