Дермабразио„Диамантите са най-добрите приятели на жената“, нали? За изненада на мнозина верността на тази максима се доказва по разнообразни начини, далеч надхвърлящи класическия смисъл, вложен от героинята на Мерилин в „Мъжете предпочитат блондинки“. Диамантите не само озаряват в ролята си на изящно бижу визията на изисканите дами, но те имат и способността съвсем буквално да придадат блясък и младост на женското лице. Защото именно диамантените микрочастици са ключов елемент в един от най-ефективните методи за подмладяване - микродермабразио. Вижте повече за него!

Какво представлява микродермабразиото

Микродермабразиото е метод за премахване на повърхностния слой от мъртви клетки от кожата. Това става чрез масаж с абразивни миниатюрни частици от споменатите диаманти или други твърди кристали. Ексфолирането е механично, неинвазивно и безболезнено.

В резултат на процедурата кожата става по-свежа, по-озарена, с гладка текстура и видимо подмладена. С диамантеното микродермабразио могат да се премахнат и редица дефекти по кожната повърхност.

Процедурата се извършва от дерматолог в специализираните центрове. На пазара се предлагат и уреди за домашно микродермабразио, но е добре да имате известна подготовка, преди да работите с тях. Когато терапията се извършва в сертифициран център, тя има по-траен ефект и по-надеждни резултати.

Съществува и разновидност водно дермабразио. При него не се използват абразивни частици, а вакуум и водна струя.

За кого е подходящо

  • Посивяла, уморена кожа. Ако ви се струва, че кожата ви е твърде отпусната, че ѝ липсва жизненост и тонус, дермабразиото е подходящият метод да ѝ върнете свежестта. То не само премахва най-горния слой от епидермиса, но и стимулира образуването на колаген, еластин и на нови кожни клетки;
  • Намалява бръчките. Микродерма процедурата може да заличи фините линии и да редуцира броя и дълбочината на бръчките;
  • При разширени пори. Освежаването и обновяването на кожната тъкан води естествено до свиване на порите и намаляване на мастната секреция;
  • Срещу хиперпигментация. Пигментните петна трудно се повлияват от каквато и да било козметика. Ефективните методи за премахването им са свързани с отстраняването на най-горния кожен слой и разкриване на свежата кожа отдолу. Именно това прави и микродермабразиото. След третирането на засегнатите зони кожната повърхност се освежава, подновява и тенът ѝ се изравнява;
  • При белези. Премахването на белези (включително от акне) е трудно, но в повечето случаи – не и невъзможно. Ако белегът е по-дълбок, може да са необходими няколко процедури, но след всяка от тях ефектът ще е по-добър;
  • При стрии. Микродермабразиото може да бъде приложено във всяка зона на тялото и често е използвано като ефективен метод за заличаване на стрии по бедрата, ръцете, корема и др.

Колко често се прави

Микродермабразиото е процедура с видим ефект. В зависимост от целта ви обаче и от степента на увреждане на епидермиса е възможно дерматологът да препоръча поредица от терапии. Още повече, че с времето ефектът намалява, тъй като кожата продължава да се обновява и по повърхността ѝ се получава нов слой с рогови клетки, а е възможна и появата на нови пигментни петна или бръчки.

Добър интервал между отделните процедури микродермабразио е около месец. Така не само ще получите добри резултати, но и ще ги запазите по-дълго и ще се радвате на свежа кожа с равен тен и текстура.

Как протича

Процедурата е сравнително кратка. В зависимост от големината на третираната зона и от степента на увреждане на епидермиса терапията може да продължи от 20 минути до един час.

Протича безпроблемно и безболезнено. Наблюдаваните странични ефекти от микродермабразио в световен мащаб са изключително редки. Все пак е добре да имате предвид, че след прилагането ѝ е възможно да почувствате кожата си леко чувствителна и отекла. Този дискомфорт обаче продължава едва няколко часа.

Важно е след извършването ѝ да предпазвате добре кожата си. Тя е много уязвима, тъй като е загубила най-горния си защитен слой. При всяко излизане навън ползвайте слънцезащитен крем с висок UV фактор.

Цената на процедурата варира от 40 до 70 лв., като върху нея оказва влияние големината на третираната зона и броя терапии.

Защо да се доверим на съветите на Vanity.bg

Vanity.bg е платформа, която има амбицията да бъде пресечна точка за клиенти и специалисти. Тук можете да научите всичко важно за отделните процедури, както и да получите ценни препоръки за различните клиники и центрове.Харесвате това, което четете? Абонирайте се за нашите новини

Сайт коментари