ДермабразиоКакво представлява микродермабразиото

При микродермабразиото се използват микрочастици от диаманти или други абразивни кристали и вакуумно засмукване за премахване на повърхностния слой от мъртви клетки от кожата. Резултатите от процедурата са видими незабавно. Кожата е озарена и с уеднаквена гладка текстура. За постигане на максимален ефект при заличаване на белези са необходими няколко сесии микродермабразио. Всяка сесия е сравнително кратка, варираща от 20 минути до час и в повечето случаи се извършва след като лицето е почистено.

Предимства

  • Процедурата озарява посивялата, с неравен тен, кожа
  • Намалява броя на фините линии и бръчки, свиват се порите, изличава хиперпигментацията, помага за намаляване белези от акне, както и стрии
  • Изравнява се текстурата на кожата
  • Страничните ефекти от микродермабразиото са много редки. Процедурата е смятана за безвредна. Възможно е да чувствате кожата си чувствителна и леко отекла няколко часа след процедурата.
  • Тъй като клетките на кожата постоянно се обновяват, резултатите от микродермабразиото са временни. Препоръчително за поддържане на резултатите е правенето на една процедура средно на всеки четири седмици. Между процедурите в добре да предпазвате кожата си, нанасяйки слънцезащитен крем със защитен фактор 30 или по-висок, когато се излагате на слънце.

Поради добрите резултати и голямата популярност на метода микродермабразио в последните години на пазара се предлагат уреди за домашно извършване на процедурата. Макар ефектът с тези уреди да е задоволителен на момента, съществува риск от поява на белези, ако се подхожда твърде агресивно. Микродермабразиото, извършено от специалист е по-безопасно и с по-дълготраен ефект от това, което може да направите сами у дома.

Колко ще струва микродермабразиото?

Цената на процедурата варира от 40 до 70 лева за една сесия. Като зависи от избрания специалист и третираната от вас зона.


Харесвате това, което четете? Абонирайте се за нашите новини

Сайт коментари