Слаба брадичка

Тя се определя като недостатъчно изпъкнала и е състояние, при което върхът на най-острата част на долната челюст не се проектира достатъчно напред по отношение на други части на лицето, като челото, носа и устните. Този проблем се вижда най-добре при гледане на човек отстрани (изглед на профил). Слабата брадичка също може да накара големия нос да изглежда още по-голям и моделирането и оформянето й може да балансира външния вид на лицето. Корекцията на този проблем осигурява по-мъжествен вид при мъжете и балансира лицето при жените.

Как да разберем дали имаме слаба брадичка, според Vanity.bg

В идеалния случай най-предната точка на издадената част на долната челюст е приблизително в същата вертикална равнина като устните, когато гледате човек отстрани. Можете да видите това, като накарате някой да Ви направи профилна снимка. 

Друг полезен инструмент се нарича Rickett’s Esthetic Line. Можете да създадете тази линия с молив или показалец. Поставете върха на показалеца си на върха на носа и поставете основата на показалеца си на най-издадената част на долната челюст. Устните трябва да са на около два до четири милиметра от тази линия. При хора със слаба брадичка Rickett’s Esthetic Line или докосва устните, или преминава през устните.

Какви методи и процедури има за коригирането на слаба брадичка

Има много начини за подобряване на слабата брадичка. Традиционно се използват хирургично лечение, като импланти, или в последно време мастни присадки. При тези процедури, върху тази част на лицето, под кожата ви се поставя или малък имплант, или малко мазнина (от някъде другаде по тялото ви). Това помага тя да се проектира напред и да изпъкне. В днешно време много хора се отказват от операцията поради редица причини, като инвестицията, рисковете, свързани с операцията, и времето за възстановяване. 

Дермални филъри

Този метод е идеален за хора, които все още не са сигурни дали биха харесали резултата от операцията по имплантиране и биха искали първо да тестват. Инжекционните филъри се инжектират в областта на брадичката и челюстта, което дава незабавни удовлетворяващи резултати и симетрия на цялото лице. Самото поставяне на филъра отнема само около 10 до 15 минути в ръцете на опитен инжектор, а класически са необходими само от 1 до 2 милилитра. Резултатите не са постоянни и тялото ви постепенно ще метаболизира филъра. Това означава,  поддръжка трябва да бъде насрочена на всеки 6 до 9 месеца. 

Инжекциите с дермален филър в най-издадената част на долната челюст са отличен начин за създаване на контурирано, контролирано уголемяване на проблемното място, без да е необходимо имплантиране. Филърът може също да се разтвори много бързо, ако пациентът реши, че крайният резултат не го устройва.

Имплантирането като метод за коригиране на слабата брадичка

Друго топ лечение е операцията по имплантиране. Операция за имплантиране се прави като силиконов имплант се вкара в брадичката от лицев пластичен хирург. Този имплант осигурява структура, проекция и баланс на лицето там, където преди това е липсвало. Бъдещият пациент се среща с лицевия козметичен хирург и заедно създават план, който включва определяне какъв би бил идеалният имплант за пациента. 3D изображението е ценен инструмент в този процес.

Тя може да помогне на пациента да визуализира крайния си резултат, преди да се ангажира с процедура по коригиране. Системата за изображения прави 3D картина на лицето на пациента, включително челюстта от всички ъгли. След това пациентът и хирургът работят заедно, като настройват компютъризираното изображение, докато се постигне идеален резултат от уголемяване на тази точка от лицето. Този процес помага да се гарантира, че разбирането за планирания краен резултат е еднакво както за пациента, така и за козметичния хирург.

 

 
Галерия

Харесвате това, което четете? Абонирайте се за нашите новини

Сайт коментари