Слаба брадичка

Какво да правим ако имаме развитата брадичка

Слабо развитата брадичка е често срещано явление, което създава притеснения у много хора, защото изменя външния вид на лицето и прави лицевите черти непропорционалн. За щастие, корекцията на слабо развитата брадичка е нещо, което не представляват затруднение за естетичната медицина в днешно време.

Какво представлява слабо развитата брадичка?

Слабо развитата брадичка, наричана още недоразвита брадичка, е състояние, при което брадичката е отдръпната назад спрямо останалите изпъкнали части на лицето, като челото, носа и устните. Понякога можете да я срещнете и като „брадичка тип Барт Симпсън“, кръстена на името на героя в едноименната анимация, в която всички персонажи почти нямат брадички, а лицето от устните им преминава директно в шията.

Слабо развитата брадичка се вижда най-ясно, ако гледате човек в профил, или отстрани. Този тип брадичка подчертава проекцията на носа, особено в случаите, когато той е по-голям спрямо останалата част от лицето.

Корекцията на слабо развитата брадичка, освен, че придава по-правилни пропорции на лицето, прави мъжете да изглеждат по-мъжествени, а жените - по-привлекателни. По-симетричната брадичка подобрява външния вид и на челюстта и намалява увисването на кожата около устните, което състарява видимо и жени, и мъже.

Как мога да разбера дали имам слабо развита брадичка?

В идеалния случай най-предната част на брадичката е приблизително на една линия с устните, ако човек бива погледнат в профил. Тоест, най-лесно може да проверите каква е брадичката ви, ако накарате някой да ви снима отстрани. Може да проверите и т.нар. Естетична линия на Рикет. Това е правата линия, свързваща върха на носа с върха на брадичката. Можете да проверите проекцията на тази линия с помощта на молив или с показалец. Поставете върха на показалеца си върху върха на носа, а края на показалеца върху върха на брадичката. Устните ви трябва да  попадат на два до четири милиметра от тази линия. При хора със слаба брадичка естетичната линия на Рикет или докосва устните, или преминава през тях.

Как можете да бъде коригирана слабо развитата брадичка?

Има много начини за справяне със слабо развитата брадичка. Един от хирургичните начини за корекция на слабо развита брадичка е поставянето на  имплант или инжектирането на мастна тъкан в зоната на брадичката. Ако се спрете на инжектиране на мастна тъкан в брадичката, тя бива взета от друга зона на тялото, пречистена и ре-инжектирана в брадичката. Това „издърпва“ оптически брадичката напред. Трябва да имате предвид, че инвазивните техники като поставянето на имплант или инжектирането на мастна тъкан имат своите недостатъци, като по-високата цена на подобен род корекции, рисковете, свързани с операцията и необходимото време за възстановяване. Затова популярност набират по-малко инвазивни варианти за корекция на слабо развитата брадичка като поставянето на филър в брадичката. Инжектирането с хилауронов филър дава същите резултати като оперативните методи, но без рисковете от упойката, без разрези или остатъчни белези и с много по-малко време за възстановяване. Корекцията с филъри отнема само няколко минути и се прави под местна упойка. Филърът се поставя в брадичката с помощтта на малка игла, като цялата процедура на практика е почти безболезнена. Нормално е зоната на брадичката и тъканнта около нея да е подута за период до две седмици. За по-бързото спадане на отока лекарите препоръчват налагане на брадичката с лед непосредствено след инжектирането, както и избягването на солени храни и спането с една допълнителна възглавница, която да държи главата повдигната. Резултатите от инжектирането с филър са видими непосредствено след интервенцията и обикновено са с трайност между една и две години.

Специалистите препоръчват първата процедура с филъри да е със сравнително малко количество, обикновено до 2 мл, като винаги след това можете да добавите още, ако резултатите не са задоволителни.


Галерия

Харесвате това, което четете? Абонирайте се за нашите новини

Сайт коментари