Клиники и салони


Пилинг на лицеГрижата за кожата е в основата на всички ритуали за красота. Дори ако не носите грим, можете да помогнете на лицето си да има естествен блясък като се погрижите кожата ви да е гладка, без белези и фини линии. Химическият пилинг прави точно това като премахва повредените горни слоеве на кожата, за да  разкрие здрава нова кожа отдолу. Химическият пилинг може да се приложи върху зоните, които искате да подмладите, които могат да включват както лицето, така и шията и ръцете.

Химическият пилинг може да повлияе кожни състояния като белези от акне, старчески петна, застаряваща кожа, бръчки тип „пачи крак“, хиперпигментация, груба или неравна текстура на кожата, увредена от слънце кожа и повърхностни бръчки.

Химическият пилинг може да бъде наистина дълбок, постигнат с киселина на базата на фенол, както и по-повърхностен – на основата на гликолова киселина. По-дълбокитят пилинг e подходящи за всички, особено ако имате чувствителна кожа. С няколко по-повърхностни пилинга се постигат сходни резултати с един дълбок пилинг, с по-малък риск и по-кратко време за възстановяване. В зависимост от типа кожа вашият козметик или специалист по козметична дерматология ще ви препоръча най-подходящия за вас вариант на пилинга.

Средната цена на химически пилинг е около 100 лева. Цената се определя от вида на пилинга, времето, необходимо за извършване на процедурата, големината на третираната зона и избрания салон или клиника. За по-леки пилинги много специалисти могат да ви предложат пакет от няколко процедури с отстъпка.

Какво се случва по време на пилинга и какво да очаквате след него

Усещането по време на химическия пилинг ще варира в зависимост от неговата сила. В повечето случаи може да ви бъде поставена местна упойка, за да се намали усещането за дискомфорт.

Веднъж след като кожата ви изтръпне, разтворът се нанася върху лицето ви и се оставя да действа. Времето, в което трябва да седите с разтвора зависи от типа пилинг и желания ефект, но може да варира от няколко минути до около час. В някои случаи разтворът се неутрализира с вода. А накрая върху третираната кожа се поставя защитна маска или тънък слой вазелин.

След няколко дни, в които е възможно белене на изгорените слоеве кожа, ще се появи нов слой кожа, който в началото може да бъде червеникав, като след изгаряне от слънце и е чувствителен на допир. Важно е да следвате инструкциите за грижа за вашата кожа, които ще получите от специалиста, който извършва процедурата.

А, има ли рискове

Известно зачервяване, лющене и сухота в дните след пилинга са напълно нормални и очаквани. Много от подложилите се на химичен пилинг предпочитат да използват отпуск, за да се възстановят в комфорта на собствения си дом.

Съществува риск от хипер-, хипопигментация, подуване или инфекция. Тези състояния са изключително редки и се получават, когато разтворът за пилинга не е поставен от квалифициран специалист. Ако изберете подходящия специалист и се грижите кожата ви да бъде защитена от слънце след пилинга, безпроблемното ви възстановяване е гарантирано.

 

Харесвате това, което четете? Абонирайте се за нашите новини

Сайт коментари